Interessante boeken

 
Ik heb net de opleiding Leescoach & leesspecialist afgerond.
Hier kregen we een exemplaar van "Handboek technisch lezen in de basisschool". 
Afbeeldingsresultaat voor handboek technisch lezen
Dit boek vind ik echt een aanrader voor iedereen die het leesonderwijs in zijn eigen klas of op school een boost wilt geven. Ik vond het makkelijk leesbaar, duidelijk en compleet. En vooral een handig naslagwerk met bruikbare tips en tools die makkelijk toepasbaar zijn in je dagelijks onderwijs.
 
Andere interessante en praktische boeken:
 

Effectieve instructie

 
 

Woordenschat

 
Woordenschatonderwijs, meer dan woorden lerenIn Met woorden in de weer presenteren de auteurs een praktische aanpak voor intensieve woordenschatuitbreiding in het basisonderwijs. Ze reiken verschillende instrumenten en technieken aan om effectief woorden aan te leren en met woorden te oefenen in elke situatie, elke groep en elk vak.  Op Woordenjacht!Woorden Doen ertoe! Dat geldt voor alle leerlingen gedurende hun hele schoolloopbaan. Een goede woordkennis komt niet alle leerlingen even snel of gemakkelijk aanwaaien. Daarom willen veel leerkrachten en taalcoördinatoren in Nederland en Vlaanderen werk maken van goed woordenschatonderwijs. Dit boek laat zien hoe je kansen kunt grijpen en kansen kunt creëren voor alle kinderen in alle groepen.

Begrijpend lezen

handboek begrijpend lezen

Hoogbegaafdheid

 Praktisch boek voor als je te maken hebt met hoogbegaafde kinderenOuders die ontdekken dat hun kind hoogbegaafd is, worden vaak voor een zware taak gesteld. Dit boek waarin juist de ontwikkeling van de emotionele intelligentie van het kind voorop staat, biedt een handreiking voor deze ouders. Praktisch boek met veel informatie en suggesties voor het begeleiding.
Hoogbegaafdheid is géén luxeprobleem! Vaak zijn deze kinderen juist erg kwetsbaar en hebben ze een grote nood aan begrip en een aangepaste begeleiding, zowel op school als thuis. Dit basisboek geeft een antwoord op veelgestelde vragen als: wat is hoogbegaafdheid precies? Hoe wordt de diagnose gesteld? Wat zijn de gevolgen van hoogbegaafdheid? Hoe ga je het beste om met hoogbegaafde kinderen?Dit boek geeft een antwoord op veelgestelde vragen als: wat is hoogbegaafdheid precies? Wat zijn de gevolgen van hoogbegaafdheid? Hoe ga je het beste om met hoogbegaafde kinderen? Een boek met veel praktijkvoorbeelden en voorbeelden waardoor je bepaald gedrag van deze kinderen beter snapt en kunt begeleiden.

Groepsproces

Grip op de groep biedt de leerkracht zicht op de processen die zich binnen een groep afspelen en reikt handvatten aan om van een negatieve groep een positievere groep te maken

Rouwverwerking

Manu Keirse | Uitgeverij Lannoo 
Algemeen boek over rouw voor eigen achtergrond maar ook met tips gericht op het omgaan met kinderen die te maken hebben met verlies van een dierbare.